Dramatic Brooklyn Co-Working Space

The individual elements of this moody co-working space may seem simple at first glance but in every corner of this space is conscious, quality design. This converted foundry comes together in a mashup of mid-century, Scandinavian, and industrial design.

The first thing that strikes you about this space is BLACK AND WHITE. Its like its saying “yeah, I know its a common color scheme but I’m going to take it to the NEXT LEVEL! AWW YISSS!!”

The next tier of texture in this space is the warm natural wood color that makes up the flooring, and super cool caned chairs (you know I love anything caned).

Adagio Armchair

Third most is brass, represented in all of the lighting. The addition of green plants in this space helps to counteract the intensity of the design and add an accent of softness and life.

Black and white, wood, brass, and live plants are the cornerstones of this design which is admittedly a fairly common concept, however in this space it is taken to a whole new level by The New Design Project. Here they took basic elements and married them together with texture, style, light, and scale which set each element at its absolute best.

Company: the New Work Project

Designers: The New Design Project

Architecture: Jam Architecture

Photography: Will Ellis

Contractors: GCNY Builders

Via: Dwell Article

Get The Look:

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9